Anasayfa / İnşaat Boyacısı - Seviye 3
İnşaat Boyacısı (Seviye 3, Rev. 02) Ulusal Yeterliliği kapsamında gerçekleştirilecek belgelendirme faaliyetlerini kapsar. Belgelendirme kapsamında A1: İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması ve A2: İnşaat Boyacılığında Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi zorunlu yeterlilik birimleri yer almaktadır.
İnşaat Boyacısı (Seviye 3, Rev. 02) Ulusal Yeterliliği (11UY0023-3), İnşaat Boyacısı (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı (10UMS0058-3).
Başvuru için asgari şart, 18 yaşını doldurmuş olmaktır.
NOT:Birim birleştirme başvurularında, 1., 2. Ve 3. Maddelere ek olarak, başarılı olunan yeterlilik birimi / sınavları gösterir belgeler,
NOT:: Yeniden belgelendirme başvurularında gereken ek belgeler için BELGEMOD 'tan bilgi alınız.
A1:25 A:42 adet 4 seçenekli çoktan seçmeli test ve boşluk doldurma türü soruları içerir. Geçme notu 60 puandır. Sınav süresi A1:38 ,A2:63 dakikadır.
Yazılı Sınav Soruları, İnşaat Boyacısı (Seviye 3) soru bankasında yer alan sınav soruları arasından seçilir.
Yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde doğru cevapların sayısı göz önünde tutulmaktadır; yanlış cevaplar sonucu etkilemez.
Sınav süresi A1:30,A2:90 dakikadır. Geçme notu 80 puandır. Performans sınavları, adayların, kendilerine verilen boya uygulamalarını gerçekleştirmeleri sırasında İnşaat Boyacısı (Seviye 3) Performans Sınavı Kontrol Listeleri üzerinden değerlendirilmesi şeklinde yapılır.
Performans sınavlarında, kontrol listelerindeki puanlara göre değerlendirme yapılır.
Adayın herhangi bir sınavdan başarısız olması halinde, İşsizlik sigorta fonu teşvikinden yararlanıyorsa 2, yararlanmıyorsa 1 kere ücretsiz sınav hakkı vardır; aday bu hakkını, ilk girdiği sınav tarihini takip eden 1 yıl içerisinde kullanmak zorundadır. Bunun dışında, aday başarısız olduğu sınavlara dilediği kadar tekrar katılabilir; bu uygulama ücretsiz değildir. Adayın, ilk girdiği sınav tarihinden itibaren, 1 yıldan daha fazla ara vermesi durumunda, tüm birimlerden yeniden sınava girmesi gerekmektedir.
Mesleki Yeterlilikler Sistemi kapsamında değerlendiricinin aşağıdaki alternatiflerden en az birini sağlıyor olması gerekmektedir:
Yukarıdaki özelliklerden en az birine sahip olan ve ölçme ve değerlendirme sürecinde görev alacak değerlendiricilere; ilgili alanda yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından Mesleki Yeterlilik Sistemi, kişinin görev alacağı ulusal yeterlilik(ler), ilgili ulusal meslek standart(lar)ı, ölçme-değerlendirme ve ölçme değerlendirmede kalite güvencesi konularında eğitim sağlanmalıdır.
5 yıl
Beş (5) yıllık geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı aşağıda tanımlanan yöntemlerden en az biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur;
--